Godt Nytår

2024-01-01

Årets første dag og alle mulige tanker om hvad 2024 skal indeholde for mig, falder igennem mig. Tankerne handler om mine relationer, mit arbejde, min fysisk og en insisterende søgen efter svar på; kan jeg gøre mere? Gøre det bedre?
Jeg går gennem skoven, mærker den fugtige kulde lægge sig om kroppen. Jeg kan li det. Føles enkelt. Ingen store spørgsmål her. Det er vindstille, som et åndehul efter intense dage.
En samtale med en veninde om venskaber og kærlighedsrelationer. Vi funderer, spekulerer , håber, falder og rejser os (næsten) igen. 'Jeg havde besluttet at begynde det nye år med maks positivitet', bemærker hun tørt, da samtalen endnu engang ender i: Åhh…. Jeg ved det altså ikke rigtigt.'
Og det er jo sådan livet er. Vi rækker ud efter mennesker og mål udenfor os selv og i os selv. Vi åbner, rummer og elsker andre mennesker, med deres håb og mål. Og vi 'fejler.' Vi såres og sårer, vi glædes og glæder. Vi får og vi mister. Vi giver og vi tager - kun sjældent i lige mængder i lige nu.
Så skulle jeg have et nytårs forsæt for 2024, så er det udvidelse. Udvidelse til at rumme alt det livet byder og som jeg kan byde ind med, uden at dømme noget rigtigt eller forkert. …. Mon det er det, de kalder væren?
Godt nytår og må 2024 blive et eventyrligt år for dig.